Om Ripple

Jag vill vara en sten

Idén till Ripple Effekt föddes vid Comosjön i Norra Italien, en vårdag 2019. Under en promenerad längs stranden tänkte jag på hur radikalt livet förändrats de senaste åren, och hur gärna jag vill hjälpa andra människor att slippa samma uppslitande tillvaro. 2015 var jag en hyllad entreprenör som fick utmärkelser och uppmärksamhet i media för att mitt företag var så framgångsrikt. Och privat hade jag allt.

Ett fint hem där jag bodde med en kärleksfull man och en underbar femåring. Vi var friska och hade en ekonomi som gav oss stor frihet. Allt borde varit toppen, men jag var djupt olycklig. Ofta parkerade jag i garaget och satt i bilen och grät i timmar och ville inte gå hem. När journalister bokade intervju för att höra hur jag lyckades så bra ville jag bara försvinna. Så jag lämnade familjen och bilade till Toscana.

Ville hitta ny kärlek och romantik, men fann bara olycka och depression. Orsaken till min olycka var inte maken, journalisterna eller någon annan. Felet var att jag sökte yttre lösningar på inre problem. Problem som jag själv skapat med de val jag gjort i livet. Efter år av terapi och en utbildning till terapeut vet jag att min olycka skapades av mig själv för att drivkrafterna bakom varje beslut var överlevnad. Istället för att drivas av passion och att göra gott, mobiliserade jag överlevnadsinstinkter inför varje beslut, vilket brände ut mig alldeles.

Så där stod jag nu fyra år efter kollapsen och kastade macka i Comosjön. Lycklig för att ha kommit ut ur tunneln med livet i behåll såg jag hur stenarna gjorde ringar på vattnet vida omkring. Och plötsligt insåg jag att jag vill vara en sådan sten.

Jag vill vara en kärleksfull sten som förändrar världen till det bättre. Min högsta önskan är att mina idéer och det jag gör ska ha en positiv effekt på världen. Och att människor som jag inspirerar ska göra samma sak. För verklig förändring är en lagsport. Därför heter företaget Ripple Effect, vilket översätts från engelska till ”ringar på vattnet”.

Välkommen att vara med i vår gemenskap. Genom samverkan skapar vi en större gemensam ripple effect av medvetna val, ansvarsfulla handlingar och kärlek till världen och framtiden.

Irina Swahn, grundare

Spela videoklipp

Kontakt